15 új adatközpontot hoz létre idén az IBM

Folytatja agresszív terjeszkedési stratégiáját a 2020-ra akár 200 milliárd dolláros forgalmat is elérhető felhőszolgáltatások piacán az IBM. A cég 1,2 milliárd dollárból 15 új adatközpontot fog létrehozni idén, így jövőre összesen már 40 adatközpontból fogja tudni kiszolgálni ügyfelei igényeit. Az IBM 2007 óta már 15 kisebb céget vásárolt fel mintegy 7 milliárd dollárért felhő üzletágának gyors ütemű felfuttatása érdekében, és 2015-ben már 7 milliárd dollár bevételre számít csak a felhőszolgáltatások értékesítéséből.

Az így létrejövő hatalmas kapacitású és földrajzilag gyakorlatilag az egész világot lefedő infrastruktúra jelentősen megkönnyítheti ügyfeleik dolgát az ország- vagy régióspecifikus adatvédelmi szabályok betartásában, gyakori jelenség ugyanis, hogy egy-egy ország törvényei nem engedélyezik személyes adatok „exportálását”.

Az IBM múlt héten a Watson Group létrehozását jelentette be, az új üzletág tevékenységének jelentős része szintén a vállalat felhőstratégiáját fogja erősíteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények