17 millió vendégéjszakát regisztrált az Airbnb idén nyáron

A hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő fapados szálláshelykereső közel 17 millió vendégéjszakát regisztrált idén nyáron. Az Airbnb sikere az egyszerűen használható platformban rejlik, amivel a világ egyre több városában találhatunk privát szállást.


(forrás: Airbnb) [+]

A 2008-ban indult szolgáltatást 2010. nyarán 47 ezren vették igénybe, ami öt év alatt majdnem háromszázhatvanszoros bővülést jelent. Az Airbnb szerint mára több mint 50 millió vendégéjszakát sikerült értékesíteni a rendszeren keresztül az indulás óta, ebből 30 milliót idén.

A beszámoló a statisztika szerelmeseinek olyan érdekes információkkal is szolgál, miszerint az idei vendégek átlagéletkora 35 év, a többség pedig nő (54 százalék). A szállásadók oldalát vizsgálva kiderült, hogy egy átlagos házigazda nagyjából 7350 dollárt keres egy évben.

Jelentős távolság
Jelentős távolság (forrás: Airbnb)

A növekedési pályát figyelembe véve Brian Chesky (alapító) terve nem tűnik megvalósíthatatlannak, ő ugyanis azt szeretné elérni, hogy mindössze egyetlen éjszaka alatt értékesítsenek egymillió szálláshelyet. Akár már jövőre megtörténhet.

Azóta történt

Előzmények