250 dolláros lecke az ujjlenyomatolvasók hiányosságáról

Az amerikai nő már nem szereti annyira az Apple Touch ID-t, mint mielőtt mit sem sejtve elaludt volna a saját kanapéján.

Egyre több okostelefonban található ujjlenyomatolvasó, amit a felhasználók előszeretettel használnak is. Mi lehetne gyorsabb és mégis biztonságos, mint az ujjbegyek redőivel feloldani a készüléket, vagy jóváhagyni egy-egy (impulzív) vásárlást?

Bethany Howell saját kárán tanulta meg, hogy értékhatárt kell szabni, vagy alapvetően jelszóval is védeni szükséges az adatait és a pénzét, ugyanis egy nap, mikor épp a kanapén aludt, hatéves lánya gondolt egyet, feloldotta édesanyja ujjával annak telefonját, majd vásárolgatni kezdett az interneten.

illusztráció
illusztráció (forrás: Reddit) [+]

Összesen 13 vásárlást bonyolított le szülei tudta nélkül, kizárólag a Pokémonhoz köthető tárgyakat rendelve. A felnőttek első körben természetesen arra gyanakodtak, hogy csalás áldozatai lettek, a kislány azonban elismerte, hogy ő garázdálkodott a telefonon, majd gyorsan hozzátette, hogy aggódni felesleges, mindent házhoz szállítanak majd – írja a Wall Street Journal.

Azóta történt

Előzmények