Az MVM NET Zrt. nyerte a 450 MHz-es frenkvenciát

Az MVM NET Zrt. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 450 MHz-es frekvenciapályázatát. A nyertesnek legfeljebb nyolc hónap áll rendelkezésére a hálózat első ütemének kialakítására. A frekvenciasáv használatával gyorsabbá és hatékonyabbá tehető a készenléti és segélyszolgálatok kommunikációja és a városi közlekedéstájékoztatási rendszerek kiépítése - áll az NMHH közleményében.

A tájékoztatás inkább formális, hiszen mint arról már korábban beszámoltunk, az MVM NET Zrt. volt az egyetlen induló, így nem nagyon volt esélye másnak nyerni. A 450 MHz-es frekvencián a cég CDMA technológián alapuló hálózatot épít ki, az országos rendszer kialakítása akár százmillió dollárba is kerülhet. Kötelezettség tehát az adatátviteli infrastruktúra kiépítése és üzemeltetése.

Az MVM NET Zrt.-nek az egyszámjegyű utak mentén és kilenc nagyvárosban már nyolc hónapon belül biztosítania kell az előírt adatátviteli kapacitásokat, de húsz hónap alatt már Magyarország 95 százalékos területi lefedését kell biztosítania.

Azóta történt

Előzmények