A 4iG lesz az INNObyte egyedüli tulajdonosa

Már két éve többségi tulajdonosok voltak, de most teljessé tették a kivásárlást.

A 4iG Nyrt. ma jelentette be a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, hogy a vállalat teljesen átveszi a korábban már irányítása alá vont INNObyte Zrt.-t.

Mint írják, többségi (70%) részvényesként ma, azaz 2022. október 14-én részvény adásvételi szerződéseket kötöttek az INNObyte Zrt. által kibocsátott valamennyi részvény megszerzése tárgyában annak érdekében, hogy a 4iG váljon az INNObyte Zrt. egyedüli részvényesévé.

A felvásárlás lezárása jelenleg folyamatban van.

Az Ipar 4.0 területén tevékenykedő INNObyte Zrt. és leányvállalata többségi részvényeire a 4iG még 2020 végén tett kötelező vételi ajánlatot. Az INNObyte a contact center szolgáltatások, az üzleti intelligencia, tesztautomatizáció, mesterségesintelligencia-fejlesztés, az adatbázis megoldások specialistája. A vállalat megrendelései elsősorban a telekommunikáció, az autóipar, az egészségügy, az agrárinformatika, közigazgatás, pénzügyi és banki informatika szegmenseiből, valamint az egyházi digitalizáció területéről származnak. A társaság elsősorban piaci megrendelők – kis- és középvállalatok, illetve nagyvállalatok – igényeit szolgálja ki.

Azóta történt

  • Együtt dolgozik a Carboferr, a 4iG és a BME

    Acélszerkezetek gyártásához használható digitális rendszert fejleszt 734 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásból a Carboferr Kereskedőház Zrt., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BGE) és 4iG Nyrt. – közölte a Carboferr az MTI-vel.

Előzmények