Százezer amerikait akar felvenni az Amazon

A mérnöktől a betanított munkásig mindenféle pozíciót pályáztatni fognak, másfél év múlva 280 ezer alkalmazottja lesz a vállalatnak.

Százezer ember felvételét tervezi az Amazon a következő másfél évben, jelentette be a vállalat. Az új munkaerőt az Egyesült Államokban alkalmazza majd a cég, ezzel ötvenöt százalékkal növelve a helyi dolgozók számát. Ez azt jelenti, hogy nem csak robotokra, emberekre is nagy szükség van.

Az USA teljes területéről toboroznak majd, a közlemény szerint mindenféle emberre szükség van a mérnököktől a szoftverfejlesztőkön át egészen a betanított munkásokig. Most, hogy elindult az Obama-féle egészségügyi reformot "visszavonó" folyamat, különösen fontos az a részlet, hogy a versenyképes fizetés mellé egészségügyi biztosítás, nyugdíj előtakarékosság és vállalati részvények is járnak a munkavállalóknak.

A szokatlanul jelentős vállalás hátterében ott áll a frissen megválasztott amerikai elnök, Donald Trump törekvése is, hogy új munkahelyeket teremtsen, és amit lehet, amerikaiakkal végeztessenek el a cégek. Az Amazon egyébként világszerte 180 ezer főállású alkalmazottal rendelkezik.

Azóta történt

Előzmények