6,5 milliárdos IBM-beruházás Magyarországon

Tovább bővíti szolgáltatási üzletágát az IBM Magyarországon, ezért több száz főt vesz fel budapesti és székesfehérvári központjába. Az amerikai informatikai óriás márciusban 1,8 milliárd forintos befektetésösztönzési forrást kapott a kormánytól ahhoz a 6,5 milliárd forintos beruházáshoz, amellyel hétszáz új munkahelyet teremtett.

Az újabb bővítéshez már nem kap támogatást a cég, a budapesti szolgáltató központ elegendő kapacitással rendelkezik az új kollégák befogadásához, a beruházást ebben az esetben az új alkalmazottak képzése jelenti majd - mondta a NAPI Online kérdésére Paál Péter, az IBM Magyarország vezérigazgatója. A cég fővárosi központja elsősorban nyelveket beszélő diplomásokat, elsősorban közgazdászokat, könyvelőket keres, Székesfehérváron pedig informatikus szakembereket várnak.

A budapesti szolgáltatási központban az IBM ISSC folyamatosan bővíti tevékenységi körét és létszámát, jelenleg keretbe foglalja a beszerzési-, humán-erőforrás-, pénzügyi-, számla-kifizetési- és az ügyfélkapcsolati központok szervezeteit. Christoph Dibon, az IBM ISSC vezetője kifejtette, építenek az itthon rendelkezésre álló tudásra, a képzett munkatársakra, a kulturális háttérre, megfelelő gazdasági és politikai körülményekre. Az alkalmazottak a világ legnagyobb informatikai cégének világszínvonalú munkakörnyezetben dolgoznak majd, a magas szintű tudás birtokába kerülnek, a világ élvonalát képviselő technológiákat, eszközöket és eljárásokat használják, ami magas követelményeket támaszt szakmai ismereteikkel szemben. Ezért az IBM a belépők folyamatos képzésről is gondoskodik. A munkatársakat komplex juttatási csomag illeti meg, ingyenes sportolási lehetőséggel, étkezési hozzájárulással és közlekedési támogatással.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények