A 42 ezer forintos Nik Collectiont mostantól ingyen adja a Google

A Nik Software felvásárlásával a Google elsősorban Instagram-riválist szerzett, írtuk 2012-ben. A vállalat ingyenesen elérhetővé is tette Android és iOS rendszerű készülékekre az alkalmazást, ám nem érték be ennyivel. a Nik Collection 500 dolláros árát is levitték 150-re (kb. 42 ezer forint). Ez a csomag egyébként Adobe Photoshop, Elements , Lightroom és az Apple Aperture szoftverekkel is kompatibilis plugineket tartalmaz, PC-n és Mac-en egyaránt használhatóak.

A Google+-on jelentette be a vállalat, hogy a héttagúra bővült szettet (az Analog Efex Pro már Google fejlesztés) innentől kezdve térítésmentesen lehet használni. Tehát az Analog Efex Pro, Color Efex Pro, Silver Efex Pro, Viveza, HDR Efex Pro, Sharpener Pro és a Dfine sem kerül pénzbe. Akik 2016-ban vették meg a csomagot, a napokban külön kérés nélkül kapják vissza a 150 dollárjukat.

A szűrőket, színkorrekciót, kreatív effekteket, retusálási kellékeket is tartalmazó kollekciót eddig főleg profi fotósok használták, a Google viszont úgy döntött, mindenki számára elérhetővé teszi ezeket. Mármint a mindenki azokat jelenti, akik rendelkeznek a fent felsorolt Adobe termékek valamelyikével, melyek közül a jelenleg elérhető legolcsóbb opció a Photoshop Elements 14 angol nyelvű változata, ez nagyjából 27 ezer forintért szerezhető be hazánkban.

Azóta történt

Előzmények