A Dell is értékesíteni fogja a Surface Pro gépeket

A 75 millió telepített Windows 10 jó alapot ad arra, hogy az üzleti ügyfelek is elgondolkozzanak az új rendszer bevezetésén – írja a Microsoft legfrissebb közleményében, amiben a vállalatok számára jelentettek be újdonságokat.

Például azt, hogy még ebben a hónapban elindítják a Surface Enterprise kezdeményezést, amiben az első partnerük a Dell lesz. A kiterjesztett együttműködés keretében Windows 10 eszközök, ipari alkalmazások és megoldások, szolgáltatások és támogatás is jár az ügyfeleknek. A tervek szerint szorosabbra fonják az együttműködést a HP-vel, az Accenture és az Avanade csapatával, hogy minél több ügyfélhez juthassanak el a Windows 10 előnyei.

A Dell október elejétől értékesíteni fogja a Surface Pro gépeket (az USA és Kanada területén) üzleti szolgáltatási körrel és támogatással. Erre főleg azért van szükség, mert a Microsoft legnagyobb vásárlói egy forrásból szeretnék beszerezni a termékeket, nem akarnak több beszállítóval dolgozni, ha nem muszáj. A maradék 28 piacon várhatóan 2016 elején indítják az új értékesítési csatornát. Ez azt is jelenti, hogy a Surface Pro Dell garanciával, baleseti garanciával és a többi vállalati Dell szolgáltatással együtt vásárolható.

Még ebben a hónapban terjesztésre kerül az új Windows 10 Enterprise verzió, ami a friss funkcionalitásba is betekintést enged az Insider partnerek számára. Jön az Enterprise Data Protection, ami személyes és céges adatvédelmet biztosít, érkezik a Microsoft Passport for Enterprise a biztonságos alkalmazásbelépésekhez, weboldalakhoz és hálózatokhoz (jelszó nélkül), illetve a Windows Store For Business.

A Spiceworks felmérése alapján a megkérdezett cégek 60 százaléka már kipróbálta a Windows 10-et, 40 százalék pedig tervezi is az idei bevezetést. A cégek 74 százaléka 2017-ig tervezi az áttérést, ami a leggyorsabb adaptációs időszakot jelentené a Windowsok történetében.

Azóta történt

Előzmények