A Dunántúlon terjeszkedik az RLAN

Új területeket kapcsol szolgáltatásához a dunántúlon WLAN és ADSL-elérést nyújtó RLAN Internet Távközlési Szolgáltató Kft., miután a sikeresen tárgyalások eredményeképp július 1-től átveszi az Itsnet Kft. hálózatát.

A korábbi években kialakított saját gerinchálózaton nyújtott végfelhasználói és nagykereskedelmi szolgáltatásra támaszkodva a vállalat idén felvette a kapcsolatot a szolgáltatási területén működő más hasonló szolgáltatókkal, és tárgyalásokat kezdeményezett a szolgáltatások felvásárlásáról, átvételéről. A budapesti székhelyű, de Szombathely környékén szolgáltató Itsnet Kft. hálózata ennek eredményeképp kerül át holnaptól az RLAN Internet rendszerébe. A gerinchálózati rácsatlakozás már megtörtént, az előfizetők átállítása folyamatosan zajlik. Az átvett előfizetők egy díjmentes hónap biztosítása mellett próbálhatják ki az új szolgáltatót. Az RLAN további három szolgáltatóval folytat párhuzamos tárgyalásokat.

A cég a saját hálózat kiépítése mellett a jövőben nagyobb hangsúlyt helyez a kisebb szolgáltatók szolgáltatásának átvételére, mivel a piaci koncentráció, különösen, ha az egy jobb szolgáltatás nyújtásával jár együtt, előnyös az előfizetőknek számára is. A sokszor gazdaságtalanul működő, WLAN szolgáltatást nyújtó kisebb cégek átvétele egy saját és már működő infrastrukúra esetén azonnal átfordulhat nyereségessé, hiszen megtakaríthatók a bérelt vonali költségek. Az RLAN Internet gerinchálózatának kiépítése és bővítése jelenleg is folyik a Dunántúlon, de már megkezdődtek a tárgyalások az északi országrészben is.

Előzmények

  • Olcsóbb ADSL-t akar az NHH

    A március végén elkészített, majd a véleményezési időszak után most kihirdetett szabályozás élénkíti a versenyt.

  • Invitel–Euroweb: egyesült erővel

    A napokban hivatalosan is lezárult az a folyamat, amelynek során az Invitel megvásárolta az Euroweb Zrt.-t és az Euroweb Romaniát.

  • Szimmetrikus internetet kínál az Actel

    Az üzleti felhasználóknak ajánlott SHDSL-csomagok a bérelt vonali hozzáférések alternatívái.