A Google főnöke beült az Apple igazgatótanácsába

 

A Google elnök-vezérigazgatóját, Eric Schmidtet kedden beválasztották az Apple igazgatótanácsába, így a korábbi amerikai alelnököt, Al Gore-t is tagjai közé számító igazgatótanács létszáma nyolcra nőtt.

 

A szakértők szerint ez a lépés azt sugallja, hogy erősödik a szövetség a két óriáscég között. „Örülünk Eric Schmidt új pozíciójának az Apple-nél” – kommentálta a hírt Steve Jobs, az Apple egyik alapítója és vezetője. Schmidt az Apple-ról nyilatkozva hasonlóképpen adta vissza a bókot, mert kijelentette, hogy a kaliforniai társaság egyike azon cégeknek, melyekre csodálattal tekint, majd hozzátette: „Végtelen örömmel tölt el, hogy Steve-vel és az Apple vezetőivel dolgozhatok, nagyszerű dolog az Apple bámulatos eredményeket hozó munkáját segíteni.”

Az eseményt bejelentő közleményben Steve Jobs kifejtette: „Akárcsak az Apple, a Google is az innovációra koncentrál, s azt gondoljuk, Eric éles esze és gyakorlati tapasztalatai óriási segítséget jelentenek majd az elkövetkezendő években az Apple vezetése számára.”

Eric Schmidt 2001-ben lett a Google vezérigazgatója, 2004-től pedig az igazgatótanács elnöke. A Novelltől érkezett a Google vezetésébe, azt megelőzően a Sun Microsystems technikai igazgatója volt, a nyolcvanas évek elején pedig kutatóként dolgozott a Xerox Palo Altó-i kutatóközpontjában, illetve a Bell Labsnál és a Zilognál.

Azóta történt

Előzmények