A Google is elindítja komplex fizetési megoldását

Az Apple tavaly októberben indította el telefonos, táblagépes (és karórás) fizetési megoldását, ami az Apple Pay névre hallgat. A Google sem várt sokáig, a tegnap kezdődött fejlesztői konferencián (Google I/O) bejelentették az Android Payt, amelyet a Google Wallet utódjának szánnak.

Ahogy ez a mobilfizetésnél lenni szokott, a bankkártya regisztrációját követően az NFC-s terminálnál a telefon feloldását követően érintéssel fizethetünk, mindenféle alkalmazás megnyitása nélkül. Ha stimmel az összeg érintünk, mintha csak a bankkártyánkkal tennénk, és már kész is vagyunk. Mivel az Android Pay leváltja a Google pénztárcáját (Wallet), a jövőben az online fizetésnél is ezt a feliratot láthatjuk majd.

A nyílt platformnak köszönhetően a fejlesztők is könnyedén integrálhatják a fizetési lehetőséget alkalmazásaikba, ehhez hamarosan érkeznek a szükséges segédletek és eszközök. Fontos azonban tudni, hogy az NFC-s fizetés első körben az amerikaiak privilégiuma lesz, bár nem csak Amerikában.


[+]

A bolti vásárláskor egyébként csakúgy, mint a többi, hasonló szolgáltatás esetében az Android Pay sem ad ki bankkártyaszámot és/vagy egyenleget, sőt virtuális egyenleget hoz létre, még egy biztonsági réteget húzva a tranzakcióra. Ennek persze nyilván van valamilyen költségvonzata is, ezt azonban jellemzően nem terhelik rá a vásárlóra, elintézik egymás közt a nagyok. A Google az American Express, a MasterCard, a Visa, a Citi, illetve számos egyéb, jellemzően amerikában ismert bankkal állapodott meg.

Azóta történt

Előzmények