A Gyűrűk ura online változata ma került a boltokba


Némileg akár meglepő is lehet, hogy az internetes számítógépes játékok különösen jövedelmező piacán a Gyűrűk urának mindeddig nem létezett teljes és autentikus (vagy legalábbis annak mondott) online játékváltozata. Nos, a mai nappal ez a hiányosság megszűnt, ma került a boltokba az Egyesült Államokban a The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar néven a szoftver, mely a rajongóknak új lehetőséget kínál.

A játékot a Turbine nevű vállalkozás, az Asheron’s Call gazdája fejlesztette, melynek elnöke, Jeff Anderson a megjelenés kapcsán elmondta, hogy egyre nőnek az igények, a hatalmas MMORPG-piac (massive multiplayer online role-playing game) fogyasztói újabb és újabb online világokat és kalandokat igényelnek. A Forrester Research becslései szerint a világon körülbelül 19 millióan vesznek részt valamilyen online játékban – a jelenlegi legnépszerűbb játék a World of Warcraft, melynek több mint 8,5 millió előfizetője van, s a rajongók már több mint 3,5 millió példányban vásárolták meg Warcraft: The Burning Crusade-et is.


Forrás: USA Today

A szenvedélyes játékosok nagyon várták már a Gyűrűk urát, körülbelül egymillió (más források szerint 300 ezer) résztvevő tesztelte a szoftver béta-változatát. Előzetes képeket és videókat persze már bőven lehet találni a neten.

A játék alapváltozata az USA-ban 50 dollárba, az extrákkal rendelkező 60 dollárba kerül, a havi előfizetési díj 10 és 15 dollár között mozog (a konjunktúrát kihasználó európai és magyar árakról, a megrendelési lehetőségekről a játékokkal foglalkozó szakoldalakon lehet informálódni).

Azóta történt

Előzmények