A Hewlett-Packard Hollywoodba megy

Az amerikai Hewlett-Packard Co. (HP) együttműködési megállapodást kötött a Warner Bros és a DreamWorks hollywoodi filmstúdiókkal a digitalizált tartalomszolgáltatás előmozdítása érdekében. Ilyenfajta együttműködésre eddig csak alkalmilag kötöttek szerződéseket, ezzel a megállapodással viszont a számítástechnikai cég biztosítja, hogy a filmstúdiók az ő szolgáltatásait vegyék igénybe a gyártási folyamat minden lépésénél, az animációs figurák létrehozásától kezdve egészen a klasszikus filmek technikai feljavításáig és digitalizált tárolásáig. A HP ezzel előnyt szerzett riválisaival, elsősorban az eddig a filmstúdióknál előnyben részesített IBM-mel szemben.

A Warnerrel kötött megállapodás a régi filmek és tévéjátékok digitalizált minőségi feljavításán és tárolásán kívül arra is kiterjed, hogy a HP szervereinek, szoftvereinek és tárolási technológiáinak felhasználásával új technológiai megoldásokat dolgoznak ki a filmes és tévés utómunkálatokra és terjesztésre. A filmstúdióval közösen kialakított Digital Media Platform nevű szoftver- és szolgáltatási csomag lehetővé teszi a Warner számára, hogy a film-, a televíziós és a videogyártási folyamat valamennyi fázisát digitalizálja.

A DreamWorks filmstúdió a HP-val kötött megegyezés értelmében internetes úton veheti igénybe a cég Palo Altó-i központjának számítógépes kapacitását az animációs filmek készítésére. Ez már meg is történt a májusban bemutatandó Shrek 2 című film esetében. Az internetes megoldás előnye egyebek között az, hogy a stúdió csak a ténylegesen igénybe vett számítógépes kapacitásért és szolgáltatásokért fizet. A HP közölte, hogy a légi- és űripari, a biotechnológiai, a fogyasztói elektronikai és más ágazatoknak is fel kívánja ajánlani ezeket a technikákat és szolgáltatásokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM
  • HP

Azóta történt

Előzmények