A HP kiváló negyedévet zárt


A HP ma nyilvánosságra hozta a 2007. január 31-én zárt első pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat 25,1 milliárd dollár nettó értékesítési árbevételről számolt be a vizsgált időszakban, ami 11%-kal (az árfolyamhatást korrigálva 7%-kal) magasabb a 2006. első negyedévi értéknél.

Az Egyesült Államok Általánosan Elfogadott Számviteli Irányelvei (GAAP) szerint számított üzemi eredmény 1,8 milliárd dollár volt az első negyedévben. A GAAP szerinti korrigált részvényegységre jutó nyeresége (EPS) 55 dollárcentet tett ki – szemben az egy évvel korábbi 42 centtel. A cég nem GAAP szerinti üzemi eredménye 2,2 milliárd dollár, a korrigált EPS pedig 65 dollárcent volt az első negyedévben – szemben a 12 hónappal korábbi, 48 centes értékkel.

„Nagyszerű első negyedévet zártunk. Javítottuk nyereséghányadunkat, és valamennyi divíziónál stabil forgalomnövekedést értünk el” – nyilatkozta Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója. „Rengeteg munka és lehetőség áll még előttünk. Meggyőződésem, hogy kellő fegyelmezettséggel az év hátralévő részében is magas pénzügyi megtérülést érhetünk el.”

Régiónkénti megoszlásban az alábbiak szerint alakult a HP árbevétele 2007 első negyedévében az előző év hasonló időszakához hasonlítva: Észak- és Dél-Amerika: 6%-os növekedés 10,4 milliárd dollárra; EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika): 14%-os növekedés 10,7 milliárd dollárra; Ázsia és a csendes-óceáni térség: 15%-os növekedés 4,0 milliárd dollárra. Az árfolyamhatást korrigálva Észak- és Dél-Amerikában 6%-kal; az EMEA-régióban 7%-kal; Ázsiában és a csendes-óceáni térségben pedig 12%-kal növekedett az árbevétel.

Az egyes termékek szerinti eredmények

A személyi számítógépes rendszerek 8,7 milliárd dolláros árbevétele 17%-kal múlja felül az egy évvel korábbi értéket. A noteszgépek forgalma 40%-kal élénkült, az asztali gépeké pedig 1%-kal csökkent az előző év megfelelő adatához képest.

A képalkotás és a nyomtatás 7 milliárd dolláros első negyedévi árbevétele 7%-os növekedést jelent az előző év megfelelő időszakához viszonyítva. A kellékanyagok forgalma 11%-kal, az üzleti célú hardvereké 2%-kal emelkedett, az otthoni nyomtatóhardvereké pedig stagnált az egy évvel korábbi szinthez képest. Az eladott nyomtatók darabszáma 18%-kal, az otthoni nyomtatóhardvereké 16%-kal, az üzleti célú nyomtatóhardvereké pedig 21%-kal nőtt 2006 első negyedévével összehasonlítva.

A nagyvállalati tárolórendszerek és szerverek területén a cég 4,5 milliárd dolláros árbevételről számolt be az első negyedévben – 5%-kal többről, mint egy évvel korábban. A szolgáltatások árbevétele 5%-kal, 3,9 milliárd dollárra nőtt a vizsgált 12 hónapban. A technológiai szolgáltatások 1%-kal, a tanácsadási és integrációs szolgáltatások 10%-kal, az outsourcing szolgáltatások pedig 11%-kal több forgalmat generáltak, mint egy évvel korábban.

A HP szoftverdivíziója 550 millió dolláros árbevételt regisztrált a vizsgált három hónapban. Ez az összeg 81%-kal múlja felül a 2006 első negyedévére jellemző értéket. A rendkívüli növekedéshez hozzájárult a Mercury üzletág erőteljes lendülete és az OpenView szoftverek értékesítésének 14%-os bővülése.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények