A Java és a .NET integrációján dolgozik a Sun

A Sun Microsystems bejelentette, hogy a Java technológia és a Microsoft .NET platform jobb együttműködése érdekében a cég elősegíti a Windows Communication Foundation (WCF) –nel való együttműködést, a meghatározó WS*-specifikációk nyílt forráskódú megvalósításával.

A Java Enterprise Edition (Java EE) és a .NET platform zökkenőmentes integrációja lehetővé teszi, hogy a fejlesztők szinte bármilyen operációs rendszer, például Solaris, Windows vagy Linux alatt készítsék el alkalmazásaikat, úgy, hogy azok heterogén számítástechnikai rendszerekben is jól működjenek együtt egymással.

A Sun mai bejelentése összhangban áll korábban is hangoztatott elkötelezettségével a Solaris operációs rendszer és Java technológia, illetve a Windows és .NET platformok szorosabb együttműködtethetősége iránt, melyet egyszeri bejelentkezéses (SSO) és azonosítási technológiáinak fokozott integrációjával is elősegít. A Java Business Integration specifikációhoz (JSR 208) és a Liberty Alliance-hoz hasonló más szabványokkal együtt ez a webszolgáltatások együttműködését célzó erőfeszítés is elősegíti a szolgáltatásorientált architektúrára alapozott alkalmazások kifejlesztését, telepítését és felügyeletét.

Azóta történt

Előzmények