A kaliforniai bíróság nem adott jogvédelmet a Fortnite-nak

Az előző hónap elején számoltunk be arról, hogy az Epic Games a kaliforniai bíróságon kért jogvédelmet a Fortnite-nak, ugyanis augusztus vége óta gyakorlatilag képtelen frissítéseket kiadni az említett játékuk iOS és macOS platformra készülő verzióihoz. Ez annak köszönhető, hogy az Apple az ígéretéhez híven megszüntette a fejlesztői hozzáférésüket az érintett rendszerekhez.

Yvonne Gonzalez Rogers, az ügy kijelölt bírója döntött a kérdésben, és nem kötelezi az Apple-t arra, hogy a fizetési rendszerüket megkerülő alkalmazást tegyenek közzé az App Store-on belül. A bíróság indoklásában szerepelt az, hogy az Epic Games egyoldalúan megszegte az Apple-lel élő szerződését, és nem védekezhet azzal, hogy ezt monopóliumi aggályok miatt tette. Rogers bírónő konkrétan kimondta, hogy az Epic nem kiálthat "monopóliumot" csak azért, hogy átírhasson egyoldalú előnyökkel járó megállapodásokat.

Mindezeken túl a bíróság arról is döntött, hogy az Apple-nek nincs joga egy Fortnite-tal kapcsolatos szerződésszegés után az Epic Games egyéb érdekeltségeit, köztük az Unreal Engine-t hátrányosan kezelni.

Azóta történt