A KFKI sebességbe teszi a Suzukit

A Magyar Suzuki a KFKI ISYS szakirányú tanácsadóit kérte fel, hogy tökéletesítsék az elektronikus gépjármű-kereskedelmi és partnerhálózati rendszert és kibővítsék annak funkcióit.

A Suzuki-viszonteladók a néhány hónapja már regionálisan is működő online informatikai rendszeren keresztül adják le az új autókra szóló rendeléseiket egész Közép-Kelet-Európában, illetve azon keresztül rendelnek meg pótalkatrészeket, nyújtják be garanciaigényüket. A Magyar Suzuki az online rendszeren keresztül kommunikál partnereivel és hirdeti meg általános akcióit és árengedményeit.

"Amikor az értékesítés folyamata ugrásszerűen felfutott a vállalatnál, nehézkessé vált a manuális kapcsolattartás partneri hálózatunkkal. Egyre nagyobb lett az adatmennyiség, amit kezelni kellett. Az adminisztrációs átfutási idő egyre növekedett. Célunk volt a szervizszolgáltatás minőségének emelése, időbeni teljesítésének fokozása. Egyszóval gyorsítani akartunk a folyamaton" – mondta Sándor Ferenc, a Magyar Suzuki informatikai osztályának vezetője. "Az online hálózati rendszer bevezetésével megszűntek az időkorlátok. Gyorsabbá vált a kommunikáció, magasabb színvonalra tudtuk emelni szolgáltatásainkat. Cégünk egységesen lép fel hazai és regionális partnerei felé, ugyanazt az emelt szintű szolgáltatást nyújtjuk a környező országokban, például Horvátországban vagy Szlovákiában, mint hazánkban" – tette hozzá az osztályvezető.

A KFKI ISYS fejlesztői úgy alakították ki a rendszert, hogy adott esetben hasonló üzleti folyamatra is könnyen átszabható legyen. Ez a jövőbeni tervek szempontjából is lényeges tényező, a gépjármű-kereskedelem mellett ugyanis hamarosan elkezdődnek a munkálatok a motorkereskedelmi és szervizelési rendszer kialakítására. Ugyanúgy, ahogy a gépjárműveknél, itt is regionális szinten szeretné bekapcsolni partnereit a Magyar Suzuki. "Egyik előnye a rendszernek, hogy nem igényel nagy beruházást a viszonteladók részéről és a szoftver használatáért nem kérünk licencdíjat, mint ahogy az más gyártóknál előfordul. Terveink között szerepel még néhány pénzügyi funkció támogatásának megvalósítása a rendszeren keresztül, amelyet szintén a KFKI ISYS szakemberei fognak kidolgozni" – tette hozzá Sándor Ferenc.

Előzmények