A Logitech kezébe került a streaming szoftverek piacán utazó Streamlabs

Az akvizícióval 89 millió dollárnyi készpénz cserél gazdát, amivel a Streamlabs OBS szoftver a Logitech birtokába került.

A Logitech és a Streamlabs kapcsolata egy ideje nem ismeretlen, ugyanis a két cég nagyjából két éve szorosan együttműködik, és stratégiai kérdésekben megpróbálják egymást segíteni az egyre csak növekvő streaming szegmensben. A Logitech azonban úgy érezte, hogy a piacra való komolyabb betöréshez ennél már több kell, így a Streamlabs felvásárlása mellett döntöttek.

Az akvizícióvaló 89 millió dollárnyi készpénz cserél gazdát, és ez további 29 millió dollár értékű Logitech részvénnyel bővülhet, ha sikerül elérni a Streamlabs jelentős bevételnövekedési céljait.

A Streamlabs OBS szoftver ezzel a Logitech tulajdonába kerül, így gyakorlatilag a vállalat aktív szereplőjévé válik a streaming szoftverek piacának, ráadásul a Twitch platformon közvetítők 70%-a használja az érintett alkalmazást, tehát komoly felhasználóbázist szerez magának a cég. Arról egyelőre nincs pontos információ, hogy a felvásárlás után milyen stratégia lép életbe. Valószínűleg rövidebb távon nem változik semmi, de hosszabb távon már elképzelhetők olyan funkciók a Logitech beviteli eszközein, amelyek a Streamlabs OBS szoftvert célozzák.

Azóta történt