A Matávé a magyar T-Systems fele

Amint arról a Napi Gazdaság július közepén már beszámolt, a Matáv Rt. 49 százalékos részesedést vásárol az informatikai tevékenységet folytató T-Systems Hungary Kft.-ben – derül ki két cég által kiadott közleményből.

A Matáv Rt. és a szintén Deutsche Telekom érdekeltségű T-Systems International között létrejött megállapodás szerint a magyar cég 1,4 milliárd forintos üzletrészvásárlás mellett 2 milliárd forintos tőkeemeléssel, azaz összesen 3,4 milliárd értékű tranzakcióval 49 százalékos tulajdont szerez a T-Systems Hungary Kft.-ben.

A megegyezés szerint a telefontársaság és a T-Systems Hungary a jövőben stratégiai partnerként működik együtt: integrált szolgáltatásokat nyújtanak a 200 legnagyobb hazai cégnek. Megállapodás született arról is, hogy a jövőben a Matáv a T-Systems International szolgáltatói részlegének (ICSS) partnere lesz, illetve, hogy a Matáv és a T-Systems International közösen kíván kilépni a kelet-európai országok piacaira. A T-Systems Hungary az együttműködés révén Magyarország legnagyobb outsourcinggal foglalkozó cégévé, illetve a harmadik legjelentősebb informatikai szolgáltatójává kíván válni. A társaság első lépcsőben fokozatosan átveszi a Matáv informatikai tevékenységét. (Az SAP-alkalmazások kihelyezése például már megkezdődött.)

A kiadott közlemény szerint a kft. eséllyel pályázik majd a hazai kormányzati outsourcing megbízásokra is, mivel anyavállalata már Baden Württenbergben, illetve Katalóniában is kapott hasonló megrendelést. A Matáv számára is kedvező az együttműködés, a versenyképességének javulása, piaci jelenlétének erősödése mellett új üzleti lehetőségek kiaknázására nyílik módja.

Azóta történt

Előzmények