A Microsoft bekebelezte a SwiftKeyt

Az Androidon és iOS-en egyránt rendkívül sikeres gépelési alternatíva, a SwiftKey bejelentette, hogy a készítők megállapodtak a Microsofttal, a szoftveróriás égisze alatt folytatják a munkát.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, nagy számokból sincs hiány a közleményben. A felvásárlási árról a Guardian 250 millió dollárt ír, a közlemény viszont hallgat. Cserébe büszkén árulták el az alapítók, hogy nagyjából 10 trillió "leütéssel" a hátuk mögött és 100 különböző nyelvet támogatva lépnek be a redmondi közösségbe.

Az ígéret szerint az alkalmazás Android és iOS verziója továbbra is ingyenesen elérhető marad, ráadásul a fejlesztésekkel sem állnak le. Hogy érkezik-e (és ha igen mikor) a Windowst futtató telefonokra írt verzió, a közlemény nem tér ki.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, már csak azért is, mert a Microsoftnak eddig is létezett hasonló, az ujjainkat a betűkön húzogatós megoldása, a Word Flow. Ennek bétaváltozatával nemrégiben léptek be az Apple alkalmazásboltjába. A vállalat egyébként azt tervezi, hogy néhány hónapon belül végleges verziót is publikálnak, illetve Androidra is megérkezhet az egyedi billentyűzet még az idén.

Azóta történt

  • A Microsoft felvásárolja a Xamarint

    Ballmer távozása óta pozitív folyamatok indultak be a vállalatnál, ami egyre nyitottabbá vált. A .NET megnyitása és az ingyenes Visual Studio után újabb nagy lépést tesznek a redmondiak.

Előzmények