A Microsoft támogatja a BBC Web 2.0-ás terveit


Mark Thompson

A BBC vezetői amerikai útjukon a digitális technológiai ipar élenjáró vállalatait keresték fel, s a Microsofttal alá is írtak egy szerződést. Mark Thompson, a BBC vezérigazgatója szerint a soha nem látott mértékű és ütemű technológiai változások követéséhez szükségük van egy ilyenfajta kooperációra, mert a Web 2.0 nyújtotta lehetőségeket, illetve az online tartalmak megosztásának módszerét ők is ki akarják használni. Ha a BBC nem akar lemaradni a digitális jövő legfontosabb fejlesztéseiről, akkor szükséges a technológiákat kínáló vállalatokkal olyan stratégiai együttműködést kialakítani, melynek előnyeit a BBC ki tudja használni – nyilatkozta a brit médiavállalat igazgatója.

Mark Thompson és Ashley Highfield, a BBC új média- és technológiai igazgatója szerdán Seattle-ben találkozott a Microsoft vezetőjével, Bill Gatesszel, de az angol médiaszakemberek más vállalatokkal is tárgyalnak hasonló jellegű megállapodásokról, többek között a Real Networksszel, az IBM-mel és a virtuális világot üzemeltető Second Life-fal.

Bill Gates nyilatkozata szerint a Microsoft mindig is élen járt a digitális innovációban, s az új együttműködési forma még több örömet és szélesebb lehetőségeket kínál majd a fogyasztók számára.

Azóta történt