Az NBA adott még egy pofont a hagyományos tévézésnek

Mikrotranzakciók keretében kínálják fel a meccsek végének online streamen keresztül történő megtekintését.

Az amerikai profi kosárlabda bajnokság, vagyis az NBA vezetése egy ideje kísérletezik már különféle megoldásokkal annak érdekében, hogy a hagyományos televíziós tartalomszolgáltatást megkerülve juttassák el a nézőkhöz a közvetítést, a különféle online szolgáltatások révén.


[+]

Lehet vásárolni már egész szezonra, és az összes meccsre szóló "bérletet", emellett van mód, hogy csak egyetlen csapat mérkőzéseit kövesse figyelemmel valaki (ez nyilván olcsóbb), sőt már egy ideje megoldott az is, hogy csak egyetlen összecsapásért kelljen fizetni. A szervezet pedig most ennél is továbbment. Egy Twitter bejegyzés szerint a Miami és az Oklahoma találkozójánál lehetőséget adtak arra, hogy valaki csak az utolsó negyedet nézze meg, gyakorlatilag potom pénzért, kevesebb, mint egy dolláros (99 cent, ~250 forint) áron.


[+]

Úgy tűnik, hogy az NBA kezd elmozdulni a mobilos színtéren már bevált mikrotranzakciós irányba. Azaz olyan kevés összegért kínálják az egyes mini szolgáltatásukat, amely nem okoz számottevő kiadást, és így sok olyan ember is igénybe veszi ezeket, aki egyébként sokkal több pénzt nem adna ki mondjuk azért, hogy megnézzen több meccset. Ezzel a megoldással ráadásul olyanokat is be tudnak húzni, akik valamiért az egész közvetítést nem tudnák megnézni, mert például dolgoznak, vagy úton vannak, és így azért nem is fizetnének, de a közvetítés egy részéért, ráadásul pont a legizgalmasabb perceként már igen.