A Nebula feladta

Április elsejével új üzleti negyedév kezdődött. A hivatalos indoklás szerint ezért a kissé szerencsétlen időpontválasztás, ami nem változtat a tényen, hogy a 2011-ben alapított nyílt forráskódú cloud computing platform, a Nebula befejezi működését. Eredetileg a NASA tudósainak nyújtott segítséget abban, hogy a nagy számítási kapacitást igénylő feladatokhoz skálázható és olcsóbb alternatívát nyújtson. Többek között olyan prominens ügyfelekkel rendelkezett a szolgáltató, mint a Lockheed Martin, a Sony Entertainment Network, a Konica Minolta, vagy a DreamWorks Studios.

A vállalat közleménye nem megy bele mélyebben a döntés hátterébe, mindenesetre az kiderül belőle, hogy arra számítottak, a felhőszolgáltatások piaca sokkal gyorsabban növekszik majd, hamarabb éri el a felnőttkort. Hiába a befektetők, nem tudtak elég időt adni a piacnak.

A 2013-ban kinevezett ügyvezető, Gordon Stitt két éve azt mondta, ami az Amazonnál 5 millió dollárba is kerülhet, az náluk még az ötszázezer dollárt sem éri majd el. Úgy tűnik, a nyomott árakkal nem lehetett megmaradni a fokozódó versenyben. „Mélyen megrendített bennünket, hogy további éveket kellett volna adnunk a piacnak. Kockázati tőkére alapuló társaságunk nem rendelkezett a szükséges erőforrásokhoz, hogy ezt megtegye” – írja a közlemény.

Azóta történt

  • Mi lesz veled, Sharp?

    Összeomlott a Sharp elektronikai cég árfolyama a tokiói értéktőzsdén hétfőn, mivel a vállalat döbbenetes mértékben szállítja le tőkéjét, és így átkerülne egy másik gazdasági kategóriába.

Előzmények