A Pannon az égbe száll

Manapság szinte már magától értetődő, hogy mobilunkat a világ bármely pontján használhatjuk. A tengereken, esőerdőkben kutatómunkát végző vagy a közel-keleti kríziskörzetekben a rendfenntartást segítő családtagjainkkal, barátainkkal azonban kizárólag a műholdas kommunikációs rendszerek segítségével tarthatunk kapcsolatot. Ezen műholdas rendszerek immár a Pannon GSM hálózatából is elérhetőek.

A föld több mint nyolcvan százalékán a hagyományos mobil- és vonalas szolgáltatás nem elérhető. A műholdas rendszerek segítségével azonban a nyílt tengereket, sivatagokat járó utazókkal is kapcsolatban maradhatunk. A műholdas telekommunikáció lehetővé teszi hívások kezdeményezését és fogadását a világ bármely pontjáról. Immár a Pannon GSM előfizetői is kezdeményezhetnek nemzetközi beszéd-, fax-, illetve adathívást a világméretű Inmarsat, Iridium, Thuraya és az EMSAT hálózataiba, amennyiben a hívott fél rendelkezik műholdas készülékkel, valamint az említett szolgáltatók valamelyikénél előfizetéssel. Nemcsak a nyílt tengereket, sivatagokat, sarkköröket járva lehet hasznos a szolgáltatás megrendelése, hanem természeti katasztrófa vagy háború által sújtott területeken is.

A szolgáltatás megrendelője nemzetközi beszéd-, fax-, illetve adathívást kezdeményezhet az Inmarsat, Iridium, Thuraya és EMSAT hálózatokba. A szolgáltatást a hagyományos előfizetéssel és kártyás szolgáltatással rendelkező ügyfelek egyaránt igénybe vehetik. (Utóbbi esetben a feltöltőkártyában foglalt kedvezmény a műholdas rendszerekbe irányuló hang-, adat- és faxhívások esetében nem, sms-küldésre viszont igénybe vehető.) A forgalmi díjak mérése a tarifacsomag szerinti számlázási egységekben történik. Minden megkezdett egység díjköteles. Az átirányított hívások díja megegyezik a szám hívásának díjával. Az sms küldésének díja megegyezik a nemzetközi hálózatba küldött sms díjával.

Azóta történt

Előzmények