A Philips szállítja a chipeket a német útlevelekbe

A német útlevélgyártó hivatal megbízásából a holland Royal Philips Electronics fogja szállítani a mikrochipeket a bevezetni tervezett új chipkártyás, vagyis intelligens útlevelekhez az ország 80 millió állampolgára számára. A bonyolult titkosítási technológián alapuló rendkívül biztonságos chip az útlevél tulajdonosának személyi adatait - köztük digitális fotóját - fogja tartalmazni. Ez csökkenti a visszaélések és az úti okmányok hamisításának lehetőségét és növeli az utazók biztonságát. A Philips az első cég, amely nagy mennyiségben szállít útlevélhez való chipeket. Miután az Egyesült Államok új rendszere értelmében a 90 napnál rövidebb időre érkező külföldiektől a vízummentesség fejében megkövetelik, hogy gépi leolvasásra alkalmas útlevelük legyen, a világ kormányai intelligens útleveleket készülnek bevezetni. Az Európai Unió országai közül Németország az első, amely ezt megteszi. Az USA október 26-át szabta határidőnek, amíg Japán, Ausztrália és további 25 - főként európai - ország köteles megkezdeni az új útlevelek kibocsátását, ha meg akarja tartani vízummentes státusát, de a német hatóságok szerdán közölték, hogy csak november elejétől tudják megkezdeni az új dokumentumok kibocsátását.

A Philips, amely világelső a világítótestek gyártásában, az első három között van a gyógyászati berendezések előállításában, európai első a fogyasztói elektronika terén és harmadik a félvezetőgyártásban, mára világelső lett a chipkártyák kifejlesztésében és gyártásában is, amelyeket biztonsági rendszereknél és banki automatáknál használnak. A holland vállalat projektvezetőként együttműködik több más céggel a program megvalósításában.

Azóta történt

  • Belehúzott a Philips

    A negyedik negyedéves sikereket a villanyborotváknak, lapos tévéknek és a mobilokban használt chipeknek köszönheti a vállalat.

Előzmények