A szexipar vállalkozói nekimentek a Microsoftnak


Ezt a képet a Google segítségével találtuk...

Hiába, a szerzői jog, az szerzői jog. Az internetes tartalomszolgáltatás mai napság legfontosabb problémája a neten megjelenő tartalmak tulajdonjoga, s a trendhez alkalmazkodva most egy szexképeket készítő és publikáló vállalkozás, a Perfect 10, mint gazdasági társaság, a Microsoftot vádolja a copyright megsértésével.

Az indoklás végtelenül egyszerű, ugyanaz, amit a Perfect 10 a Google-lel és az amazon.com-mal szemben is felhozott a korábban megindított perek kapcsán: a „szexi” cég vezetői úgy vélik, hogy a Microsoft keresője kilistázza azokat az oldalakat is – sőt, bélyegképeket is elérhetővé tesz –, amelyek a vállalkozás által megtermelt képeket illegálisan, a jogdíj megfizetése nélkül teszik fel a netre. S mindezt még megfejelték azzal, hogy az MSN keresője arra is lehetőséget biztosít, hogy az egyébként fizetős oldalhoz a felhasználók illegálisan találjanak jelszavakat.

De még itt sincs vége a vádiratnak. A Perfect 10 azt is törvénytelennek tartja, hogy a Microsoft azoktól a cégektől reklámpénzt fogad el, amelyek szerintük jogosulatlanul teszik közzé a „lopott” tartalmakat.

Nem lesz könnyű dolguk, azt borítékolni lehet, mivel az Egyesült Államokban alapszabályként tekintenek arra a rendelkezésre, mely szerint a szolgáltató nem felelős a rajta keresztül elhelyezett tartalmakért. Talán a reklám…

Azóta történt

Előzmények