A Turtle Beach kezébe került a Roccat

A Turtle Beach bejelentette, hogy felvásárolták a Roccat néven ismert céget. Előbbi főleg headsetekkel, míg utóbbi beviteli eszközökkel, ezen belül is egerekkel és billentyűzetekkel foglalkozik, és az egyetlen közösnek mondható elem, hogy mindkét vállalat leginkább a játékosokat célozza.

Az akvizícióval a portfólió bővítése volt a cél, ami igazából sikerült is, hiszen a Roccat tényleg híres a jó minőségű beviteli eszközeiről, vagyis a Turtle Beach bevásárolta magát az érintett piacokra. Ráadásul a lefedhető régiók is bővültek, mivel a Roccat főleg Ázsiát célozta, amit a Turtle Beach inkább elkerült, holott a például a kínai piac óriási, csak nehéz betörni oda. Egy meglévő kapcsolati rendszerrel azonban ez jóval egyszerűbben kivitelezhető.

A tervekkel kapcsolatban egyelőre annyi tudni, hogy mindkét érintett folytatja azt, amihez ért, vagyis a Roccat továbbra is beviteli eszközöket fog tervezni. Arról még nincs hivatalos adat, hogy a márkanevet az új anyacég megtartja-e, de az ázsiai régiók miatt ez lenne a logikus, míg az Egyesült Államokban akár Turtle Beach néven is megjelenhetnek a Roccat billentyűzetei és egerei.

A Roccat felvásárlásáért egyébként 14,8 millió dollárt fizet a Turtle Beach, méghozzá készpénzben, ami egymillió dolláros készpénz vagy részvényopcióval egészülhet ki, és hozzávetőlegesen maximum 3,4 millió dolláros megtérülési kifizetéssel lehet számolni.