Megjelent az Adobe Photoshop Lightroom 2


A tesztüzemről és az ingyenes kipróbálási lehetőségről mi is beszámoltunk már, de ennek az időszaknak vége: az Adobe ma bejelentette az Adobe Photoshop Lightroom 2 szoftver végleges verziójának megjelenését.

A profi fotósoknak készült alkalmazással a fotósok könnyen tárolhatják, rendszerezhetik, módosíthatják és publikálhatják fotóikat, legyen szó akár több ezer képről. A fejlesztők a publikus béta-fázis alatt a szakmailag érintett közösség bevonásával sokat csiszoltak a szoftver használhatóságán, s új funkciókat vezettek be, amelyek gördülékenyebbé és élvezetesebbé teszik a munkát.

A gyártó az új szoftver újdonságai közül a következőket emelte ki: dual-monitor támogatás, nagyméretű képek kezelése (64-bites operációs rendszerek támogatása), áttekinthetőbb rendszerezés (Library Filter Bar), intelligens kulcsszavak (Suggested Keywords), továbbfejlesztett keresés, új ecset és filter (Local Adjustment Brush, Graduated Filter), minőségromlás nélküli filterek, intelligens (tömeges) nyomtatás, SDK-eszközök fejlesztőknek, kameraprofilok kezelése (Adobe DNG Profile Editor), Adobe Camera Raw 4.5, Adobe DNG Converter 4.5 támogatás.

A szoftver Macintosh számítógépen Mac OS X 10.4 vagy 10.5 operációs rendszert igényel 1 GHz-es Power PC (G4/G5) vagy Intel processzorral. PC-n Microsoft Windows XP (SP2) vagy Vista operációs rendszerre és Intel Pentium 4 processzorra van szükség. Mindkét rendszeren 1 GB RAM és 1024x768-as képernyőfelbontás az alapkövetelmény. A Lightroom 2 a 64-bites operációs rendszereket is támogatja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények