A Photoshop forráskódját is ellopták

Az IT café is beszámolt a hónap elején arról, hogy az Adobe közölte: a vállalat „kifinomult hackertámadás” áldozatává vált, és a támadók több millió felhasználó személyes adatai mellett szoftverek forráskódjához is hozzáfértek. A hivatalos közleményben Brad Arkin, az Adobe biztonsági vezetője akkor azt írja, hogy feltételezésük szerint a betörők 2,9 millió felhasználójuk titkosított jelszavához, illetve egyéb adatához (név, titkosított bankkártyaszám, a kártya lejárati dátuma, illetve a tranzakciók adatai) fértek hozzá. A cég kiadott egy közleményt is, mely szerint az Adobe Acrobat, a ColdFusion, a ColdFusion Builder, illetve egyéb, harmadik féltől származó Adobe-termékek érintettek.

Ám probléma az akkor jelzetteknél nagyobb, mivel a vállalat tegnap bejelentette, hogy nem három, hanem 38 millió ügyfél adatait szerezték meg a behatolók. S ha még ez sem lenne elég: a támadók nemcsak a fent említett szoftverek, hanem a cég egyik legnépszerűbb terméke, a Photoshop forráskódjának egy részéhez is hozzájutottak. A cég szóvivője, Heather Edell közölte, hogy a crackerek „sok érvénytelen Adobe azonosítóhoz, inaktív Adobe azonosítóhoz, érvénytelen, titkosított jelszóhoz és tesztfiókok adataihoz” jutottak hozzá. Edell elmondta, hogy igyekeznek meghatározni az érvénytelen fiókinformációk számát, és folyamatban van a fióktulajdonosok értesítése.

A cég a helyreállítási folyamat részeként törölte a jelszavakat, értesítette az érintettet felhasználókat, illetve tanácsokat ad weboldalán a teendőkkel kapcsolatban. A legfontosabb ilyenkor – mint minden hasonló esetben –: ha valaki az Adobe rendszerében használt azonosítóját/jelszavát máshol is használta, azonnal módosítsa ott is, mivel a titkosítás ellenére van arra esély, hogy a támadók visszafejtik az adatokat, majd próbát tesznek más szolgáltatásokban is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények