Ütős lett az Amazon új könyvolvasója

Az Amazon tegnap jelentett be több új terméket, köztük két új könyvolvasót, táblagépeket, illetve az androidos Fire OS új verzióját. Közülük kiemelt figyelmet érdemel a valóban újnak számító Kindle Voyage könyvolvasó, illetve a 8,9 hüvelykes Fire HDX tablet új verziója.

Az igazán ütős új termék a felső kategóriás, szupervékony, 7,6 milliméteres Kindle Voyage, melynek 300 ppi-s Paperwhite kijelzője 39 százalékkal nagyobb fényerővel rendelkezik, mint elődjéé, és amelynek megvilágítása alkalmazkodik a környezet fényviszonyaihoz is. Fontos kényelmi újítás, hogy a korábbi lapozógombokat a készülék két oldalán, a kereten helyezték el.

Emellett bemutatták az alsó kategóriás Kindle új változatát is, mely most már érintőképernyős, új processzort kapott, illetve a korábbi kettőről négy gigabájtra emelték a tárhelyet.

Az összes Kindle-modellnél szoftverfrissítést hajtottak végre, melynek keretében több új funkció is megjelent, mint például a szótársegítséget adó WordWise (angol nyelven), illetve teherbíróbb akkuk kerültek a készülékekbe, és az Amazon állítása szerint – használattól függően, napi egy-fél órát számítva – 6-8 hétig bírják a kütyük feltöltés nélkül.

A legolcsóbb Kindle ára kicsit emelkedett (69-ről 79 dollárra), a Kindle Paperwhite 119, a Kindle Voyage wifis változata 199, a WAN-verzió 269 dollárba kerül. Az előrendelések már tegnap lehetővé váltak, és a várható kiszállítások első időpontja október.

A felújított Kindle Fire HDX most már 2,5 GHz-es, négymagos Snapdragon 805 processzort tartalmaz, de megmaradt a 2560 x 1600-as, 339 ppi-s kijelző. Az új készüléken javították a hangot (Dolby Atmos), illetve a megvilágítást is (Dynamic Light Control), de az akkuidő – olvasásnál, böngészésnél vagy videónézésnél – marad a 12 óra. A táblagépek új operációs rendszert, a kódnevén Sangria 4.0-t, mostani megnevezéssel Fire OS-t kapták meg, mely az Android 4.4 KitKatre épül.

Azóta történt

Előzmények

  • Az Amazon új célterületei: Kína és India

    Az amerikai vállalat egyrészt belép a sanghaji szabadkereskedelmi övezetbe, másrészt kétmilliárd dollárt fektetnek be Indiában.

  • Újabb bombát robbantott az Amazon

    Az online áruház bevezetett egy adott, meglehetősen nagy adatbázisra vonatkozó korlátlan hozzáférést az elektronikus könyvekhez. A könyves Netflix.

  • Nincs többé Kindle Cloud Storage

    Az e-book olvasóhoz járó 5 GB online tárhely nem tűnik el, de beolvad az Amazon Cloud Storage-ba.