Távozott az Amazon egyik alelnöke

A Fire TV, Kindle és Luna részlegekért felelős Marc Whitten ezentúl a Unity egyik ügyvezetője lesz.

Ebben a hónapban távozott alelnöki posztjáról Marc Whitten, aki többek között az Amazon Fire TV, Kindle és Luna megoldásokért volt felelős.

Whitten csatlakozott a Unity gárdájához, a jövőben a Unity Create üzletág ügyvezetője lesz. Whitten távozására először Matthew Ball lett figyelmes. A távozás kevesebb mint fél évvel azután történt, hogy az Amazon elindította a Luna korai hozzáférését – ez a vállalat új felhős játékszolgáltatása. Ezt megelőzően pedig a Google zárta be a házon belüli, játékfejlesztésre koncentráló Stadia stúdióját, rögtön azután, hogy megdicsérte annak alkalmazottjait.

Míg a Google feltehetően csak a háttérben működő technológia licencelésével foglalkozna a jövőben, addig az Amazon Luna PC-n, Macen, iOS-en és Androidon is elérhető, egyelőre meghívóval. Anélkül csak a Fire TV eszközökön, de még csak Amerikában.

A médiajelentések hatására Marc Whitten maga is megerősítette a Twitteren a távozásának tényét. Hozzátette: nagy öröm látnia, hogy a Unity falain belül mennyi az energia, szenvedély, és, hogy mennyire szeretik az alkotókat és felhasználókat.

Whitten az Amazon előtt 14 évet töltött a Microsoftnál, ami alatt 3 Xbox piacra dobását segítette. Onnan 2014-ben távozott, és termékigazgató volt a Sonos vállalatnál.

Előzmények