Minden ötödik amerikai Android-felhasználó iPhone 5-re akar váltani

Elég egyértelműnek tűnik, hogy a Techbargains termékajánló és kereskedelmi oldal friss felmérése valamilyen módon része az Apple jövő szerdán megjelenő iPhone 5-ös okostelefonja kampányának. Nem is az eredményről van szó, azt nem vonnám kétségbe, hanem a kérdés feltevéséről. Akár azért vesznek részt benne, mert valamilyen megállapodás született az Apple-lel, akár azért, hogy a forgalmat növeljék, mindenképpen segítik a debütáló készülék marketingjét.

Az 1322 ember megkérdezésén alapuló jelentés szerint a jelenlegi androidosok 22 százaléka mondta azt, hogy jelenlegi telefonjukat le akarják cserélni az iPhone 5-re. Közülük 7 százalék azonnal megrendeli online, amint lehet, 3 százalékuk pedig még türelmetlenebb: vállalja, hogy sorba áll érte a megjelenés napján. A többiek nem sietnek ennyire, de megveszik az új készüléket.

A megkopott hírnevű BlackBerryt használók még hűtlenebbek: 38 százalékuk fogja lecserélni okostelefonját az Apple legújabb termékével, közülük 8 százalék fog beállni a sorba az első napon.

iphone
Nagyításhoz klikk! a képre

Ami különösen érdekes (vagy nem is annyira): az iPhone 4S tulajai közül 64 százalék szándékozik cserélni, az iPhone 3GS-t birtoklók közül pedig 71 százalék.

És hogy milyen újdonságokat várnak az iPhone 5-től: 93 százalék hosszabb akkuidőt, 90 százalék gyorsabb processzort, 83 százalék elvárása a 4G/LTE, 76 százalékuk nagyobb kijelzőt(!), 66 százalék vékonyabb készüléktestet, és szintén 66 százalék szeretné, ha az új telefon könnyebb lenne.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények