Ilyen volt a korai iPhone-prototípus

Ritkán kerül ki az Apple hét lakat alatt őrzött fejlesztői részlegéről bővebb információ, esetleg fénykép a fejlesztés korai stádiumában levő termékekről. Az Ars Technica azonban egy – az Apple retorziójától félve – neve elhallgatását kérő, a kétezres évek első felében több hardveres projekten is dolgozó ex-Apple alkalmazottól kapott néhány képet arról a prototípusról, amiről állítása szerint akkor még az Apple se tudta, pontosan melyik termék lesz belőle.

Forrás: Ars Technica

A képek alapján az eszköz leginkább egy ormótlan tabletnek tűnik, mindenféle, a későbbi iPadekről és iPhone-okról hiányzó csatlakozókkal, mint az USB, Ethernet és soros port. Természetesen ezek csak a fejlesztés munkálatait voltak hivatottak megkönnyíteni.

A kb. 13x18x5 centiméteres prototípus az ex-fejlesztő szerint az OS X egy akkor verzióját futtatta, és bár mai szemmel nagynak tűnik, nyolc évvel ezelőtt bizony mély benyomást tett mindenkire.

A felvétel tanúsága szerint a processzor a későbbi iPhone CPU távoli rokona lehetett, és 200-233 MHz-en futott.  A Samsung S3C2410 egyik változatának kinéző chip ARM9-es architektúrájú volt, míg az első iPhone-ban végül ARM11-es lapka kapott helyet.

Azóta történt

Előzmények