Nem hárítja ránk a klímaköltségeket az Apple

Lisa Jackson, az Apple alelnöke közölte: a klímacélok elérésével kapcsolatos költségeket nem hárítja át a vevőkre az Apple.

Sajnos megszokott dolognak tekinthető, hogy amennyiben egy cél elérése vagy intézkedés, törvény betartása költségeket jelent egy cégnek, akkor azt valamilyen formában, de áthárítják a fogyasztókra. Ennek fényében örömtelinek mondható, hogy az Apple közölte: a klímacélok eléréséért tett intézkedések költségeit nem hárítja át a fogyasztókra.

Mindezt a fenntarthatóságért is felelős Apple-alelnök, Lisa Jackson közölte a Reuters NEXT konferencián, New Yorkban.

Az Apple az alelnök szerint példát szeretne mutatni a többi cégnek, az irányt Tim Cook jelölte ki. Az intézkedéseket úgy akarják végrehajtani, hogy a többi cég ne mondhassa, azért történik, ami, mert az Apple-ről van szó. Azt akarják, hogy mindenki megértse, hogyan lehet tiszta energiával dolgozni, újrahasznosítani a gyártási láncban, csökkenteni az emissziót.

Az Apple egyre aktívabb a környezeti irányelvek kapcsán, szeptemberben az USA-ban már az üvegházhatású gázok emisszióinak jelentését is szorgalmazta, szemben a kereskedelmi csoportokkal.

Az Apple ötleteit a legtöbb nagy amerikai cég ellenzi, szerintük egy Apple-szerű cég könnyebben teljesít ilyen célokat, mint az energiaigényes ágazatok vállalkozásai.

Jackson szerint az ellátási lánc részleteinek jelentése is nehézkes feladat, ráadásul még a szélerőművek megújuló energiájának is van karbonlábnyoma.

Az Apple kisebb feldolgozókkal is együtt dolgozik a ritkaföldfémek és egyéb anyagok újrahasznosításában, ez a téma kiemelt figyelmet és befektetéseket kaphat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények