Formatervező szupersztárt szerződtetett az Apple


Marc Newson

Még a hétvégén számolt be arról a Vanity Fair, hogy Jonathan Ive, az Apple vezető tervezője felvette a céghez régi barátját, az egyik leghíresebb formatervezőnek számító Marc Newsont.

A számtalan merész konceptjéről, többek között extravagáns órák, bútorok, autók stb. terveiről is ismert Newson korábban már dolgozott az Apple-nek, de most csak találgatások láttak napvilágot, hogy vajon milyen területen kamatoztatja tudását és tehetségét a vállalatnál. Ám nagyon valószínűnek tűnik, hogy az utóbbi idők legerősebb trendje, a „viselhető számítástechnika” felfutása miatt hívta meg Ive.

A cég vezető tervezője egyébként generációja legbefolyásosabb, különleges tehetségű dizájnerének nevezte Newsont, aki közölte, hogy hallatlanul büszke, hogy az Apple-nek dolgozhat. A tervező egyébként a hírek szerint nem költözik át az Egyesült Államokba nagy-britanniai otthonából, és egyéb munkáit sem függeszti fel, de sokat fog utazni.

Marc Newson óraterve
Newson egyik híres munkája

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Apple: mindent eladunk, amit gyártunk

    Tim Cook fogalmazott így a negyedik negyedéves adatok publikálása előtt, amikor az iPhone-eladásokról kérdezték. A bevétel 12 százalékkal nőtt, pedig sem az iPod, sem az iPad nem pörgött igazán.

  • Soha nem ért még ilyen sokat az Apple

    A termékek jól fogynak, a kínai piactól pedig sokat várnak, így a befektetők kiemelt bizalma hihetetlen magasságba emelte a vállalat értékét.

Előzmények