Az Apple vagy a Microsoft kezébe kerülhet egy önvezetős tech cég

Az Aurora nem bír a nagy kihívást jelentő piaci körülményekkel, így állítólag eladná magát az Apple-nek vagy a Microsoftnak.

A Bloomberg beszámolója szerint az önvezetésre szakosodott Aurora technológiai vállalat nem bír a  nagy kihívást jelentő piaci körülményekkel, ezért eladná magát az Apple-nek vagy a Microsoftnak – de más megoldásokat is számításba vesznek.

IPO-k és SPAC-cégek segítségével korábban rengeteg pénzt gyűjtöttek könnyen az önvezetős és EV-s startupok, most pedig tömegével dobják piacra a termékeiket, és égetik el a pénzt – az ellátási lánc nehézségei és a nehéz gazdasági körülmények tovább rontják a helyzetüket.

Korábbi hírek szerint az Apple néhány éven belül, akár 2024-ben piacra dobna egy önvezetésre képes, akkumulátor terén is fejlett autót. A Microsoft pedig a GM többségi tulajdonában lévő Cruise egyik befektetője.

A korábban a Google önvezetős autós projektjén dolgozó Aurora-vezető feltehetően azért környékezné meg a két nagy óriást, mert arra számít, hogy valamelyik nagy tervekkel rendelkezik az ágazatban. A felvásárlás mellett azonban költségcsökkentés, tőzsdei kivonulás, leépítés, eszközök eladása is szóba jön. A cég a piaci értékének nagyjából 80 százalékát vesztette el idén, és már legkorábban csak 2024-re ígéri a skálázható, önjáró kamionokat.

Előzmények