Együtt okosítja az iPhone-okat az SAP és az Apple

A vállalatok tegnap bejelentették, hogy az amerikai Apple és a német SAP együttműködési megállapodást kötöttek, melynek célja, hogy az iOS-t futtató eszközökön olyan megoldásokat fejlesszenek ki, melyek az üzleti felhasználók számára lesznek előnyösek, méghozzá úgy, hogy kombinálják az iPhone és az iPad natív alkalmazásainak képességeit az SAP HANA platformjának lehetőségeivel. Ennek támogatására kialakítanak egy új iOS fejlesztői eszköztárat (SDK), illetve oktatási projektet indítanak a fejlesztőknek, a partnereknek és az ügyfeleknek, hogy miképpen készítsenek számukra megfelelő natív alkalmazásokat az iOS-re.

Tim Cook, az Apple vezetője a bejelentésben kiemelte, hogy a nagyvállalati piacon 76 százalékos részesedéssel rendelkező SAP kiváló partner arra, hogy az üzleti környezetben használt iPhone-ok és iPadek lehetőségeit kibővítsék. Gyakorlatilag ugyanezt közölte Bill McDermott, az SAP vezérigazgatója is.

Része a partneri megállapodásnak, hogy az SAP az Apple Swift programnyelvén natív iOS-alkalmazásokat fejleszt a kritikus üzleti tevékenységek lebonyolítására, és ezt az SAP Fiori for iOS dizájnnyelvének alkalmazásával támogatják meg.

Azóta történt

Előzmények

  • Itt az Apple negyedéves pénzügyi jelentése

    Először fordult az elő, hogy éves szinten csökkenő iPhone eladásokról adott számot az almás vállalat, de az iPadek és a Mac gépek sem fogytak jól.

  • Apple iPad Pro - almafelfújt

    Az almás vállalat egy 12,9 hüvelykes kijelzővel szerelt táblagéppel örvendeztette meg a nagyközönséget: az iOS 9 érezhetően nincs még erre felkészülve, viszont a hardver bivalyerős.

  • Apple iPhone SE - se vele, se nélküle

    Az almás vállalat egy rendkívül kompakt méretű készüléket dobott piacra. A külső már ismerős, a belső pedig bivalyerős, a kamera és az üzemidő is dicséretes. De vajon ez elég lesz a sikerhez?