Automatikus dokumentum-menedzselés CA módra

A Computer Associates (CA) az Information Life Cycle Management (ILM) stratégiája részeként a CAworld-ön bemutatta az első ILM-elven működő dokumentum-menedzselő megoldását, a nyílt forráskódú keresőmotort használó BrightStor Document Manager-t, amely képes az üzleti célok szabta fontossági sorrendben kezelni az ügyeket, valamint az üzleti folyamatokhoz rendeli hozzá a meglévő erőforrásokat.

A CA ILM stratégiája nem egyszerű tárolási eszközkapacitási funkciókat, hanem hatékony információeszköz-hozzárendelést nyújt, így alapvetően más, mint a hagyományos – a pont jellegű megoldások vagy a manuális adatvédelmmel járó sok pontos kézi adatvédelem –, munkaintenzív tárolási eljárások. Ezek helyett az ILM stratégia a fellelhető eszközöket intelligens módon hozzáköti a támogatott üzleti folyamatokhoz. A CA ILM stratégiája a BrightStor tároló-menedzsment szoftver és a CA Unicenter, valamint az eTrust megoldását egyaránt hasznosítja. Az ILM célja tehát az, hogy a felhasználóknak egységes üzleti és informatikai rálátást nyújtson az IT eszközökre és azokat hozzáigazítsa az üzleti célokhoz és prioritásokhoz. Így abban is segítséget tud nyújtani, hogy a nagy értékű vagy szűkös erőforrásokat ne fordítsák kevéssé fontos folyamatok megoldására.

A CA most elkészítette az ILM stratégia első kézzelfogható termékét a BrightStor Document Manager-t, amely – egy nyílt forráskódú Plone dokumentum-menedzselő motort használva – könnyen és költséghatékonyan használható háttérmentési feladatokra.

"A manapság gyakori kapacitáshiány, illetve a tárolási eljárások szemlélete megakadályozza az ügyfeleket abban, hogy a tárolás-menedzsment valódi üzleti előnyeit kiaknázhassák. A CA ILM stratégiájával azonban az ügyfelek dinamikusan oszthatják el az erőforrásaikat, függően az üzleti céloktól. Ez lehetővé teszi, hogy a költségeket az üzletmenet igényei szerint allokálják" – nyilatkozta Frank Yang, a BrighStor fejlesztési elnök-helyettese.

Tudjuk, hogy az IT részlegek állandó nyomás alatt állnak, hogy pénzügyi teljesítményüket növeljék és egyre nagyobb hozzáadott értéket adjanak az üzlethez. A célok eléréséhez az IT-s kollégáknak egyre inkább üzleti szemmel kell a döntéseket meghozniuk. A CA ILM integrált szoftver termékei ezt a szemléletet akarják támogatni.

Előzmények