Az Apple sem panaszkodhat

Az Apple közzétette a 2006. pénzügyi év 2006. szeptember 30-án záródó, negyedik negyedévének előzetes eredményeit. A negyedévben az Apple 546 millió US dollár, részvényenként 62 cent nyereséget ért el, szemben az előző pénzügyi év azonos időszakának 430 millió dolláros, részvényenként 50 cent nyereségével. A most lezárult negyedév teljes forgalma 4,84 milliárd dollár volt, s ez szintén jelentős növekedést mutat az előző pénzügyi év azonos időszakában elért 3,68 milliárd dolláros forgalomhoz képest: a bruttó árrés 29,2 százalékra emelkedett az előző évhez azonos időszakában kimutatott 28,1 százalékról. A nemzetközi piacokon történő értékesítések a teljes forgalom 40 százalékát tették ki.

Az Apple a negyedévben 1 610 000 Mac számítógépet és 8 729 000 iPod készüléket értékesített, mely a számítógépek területén 30 százalékos, az mp3-as lejátszók területén 35 százalékos növekedést jelent az előző pénzügyi év azonos időszakához viszonyítva.

„Ezzel az erős negyedévvel különleges évet zárunk most. Több mint 39 millió iPod lejátszót és 5,3 millió Mac számítógépet értékesítettünk, miközben egy különösen komplex architekturális változáson ment keresztül a teljes termékskálánk. Minderre nagyon büszkék vagyunk. A 2007-es évre előre tekintve úgy gondoljuk, az Apple történetének egyik legizgalmasabb, új termékekben bővelkedő éve előtt állunk” – nyilatkozta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az évet több mint 10 milliárd dollár készpénzállománnyal és jelentős mértékben növekedő nyereségességgel zárjuk. A 2007-es pénzügyi év első negyedévére 6 és 6,2 milliárd dollár közötti forgalmat és részvényenként 70 és 73 cent közé eső nyereséget várunk.” – jelentette ki Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi igazgatója.

Az Apple ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a részvényopció-vásárlási gyakorlat vizsgálatának eredménye kihatással lehet a pénzügyi eredmény most publikált értékére. Az Apple emellett arra is figyelmeztet, hogy a jövő időszakra becsült eredményességi mutatók a gazdasági folyamatoknak és más bizonytalan környezeti tényezőknek megfelelően előzetes bejelentés nélkül változhatnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények