Az innovációról szól az IDC európai IT-fóruma

Az IDC szeptember 25-én és 26-án a párizsi Le Meridien Montparnasse hotelben rendezi meg idei Európai IT-fórumát (European IT Forum 2006), amelynek fő témája a technológia viszonya az üzleti fejlődés és a gazdasági növekedés motorját hajtó innovációhoz. A piackutató legújabb felmérései szerint az üzletági vezetők egyre inkább tisztában vannak az innováció fontosságával és az informatika mint az innovációt ösztönző első számú tényező kiemelt szerepével.

„Az innováció jelentése nehezen megfogható” – mutatott rá Frank Gens, az IDC kutatási tevékenységért felelős alelnöke, a fórum előadóinak egyike. „Mindenkinek mást jelent. Fórumunk körbejárja, miként válik az innováció a jövőbeni növekedés legfontosabb feltételévé a behálózott, folyamatosan zsugorodó globalizált világban, és megpróbálja azonosítani a hatékony, innovatív üzleti folyamat fő tényezőit.”

Az előadók között szerepel Chris Anderson, a The Long Tail című könyv szerzője; Alex Kazim, a Skype termékekért felelős alelnöke; Jeff Sampler, az Oxfordi Egyetem stratégiai és technológiai témákra szakosodott professzora; Jimmy Wales, a Wikipedia alapítója; John Gantz, az IDC kutatási vezérigazgató-helyettese; és a szponzorcégek – AMD, HP, Intel, Siemens, Xerox – néhány kiválasztott felsővezetője.

Az IDC és anyavállalata, az IDG felsővezetőiből létrehozott szakértői bizottság a fórumon adja át az infokommunikációs technológiára épülő innováció és üzletmenet-átalakítás terén elért kiváló eredményekért járó regionális IDC-díjat (IDC EMEA 2006 Award for ICT Innovation and Business Transformation). Ezzel a díjjal azokat az európai szervezeteket jutalmazzák, amelyek sikerrel alkalmazták az ICT technológiát innovációs és/vagy üzletmenet-átalakítási célokra. A díjra jelölt projektek az ICT ágazaton kívül tevékenykedő, EMEA régióbeli szervezeteknél zajlottak, és számottevıen javították a versenyképességet és az üzleti eredményeket az ICT termék- és/vagy folyamatinnováció terén történő alkalmazásával, továbbá mérhető és fenntartható eredményeket produkáltak a hozzáadott érték, a hatékonyság és a költségtakarékosság terén.

Azóta történt

Előzmények