Az Invitelnél is gyorsul az ADSL

Az Invitel Távközlési és Szolgáltató Rt. is növeli az ADSL-kapcsolatok sebességét. Amint azt Vidos Tibor, a vállalat külső kapcsolatokért és szabályozásért felelős vezérigazgató-helyettese az IT.newsnak elmondta, a Matáv múlt heti bejelentésétől függetlenül már egy ideje dolgoznak a sávszélesség-bővítés technikai feltételeinek megteremtésén. A 2005 első negyedévére tervezett ADSL-gyorsítás pontos részleteit még nem dolgozta ki a társaság, egyelőre tehát nem lehet tudni, hogy milyen mértékben növekszik a sávszélesség és hogy a Matáv-fejlesztéshez hasonlóan változatlan díjakért jár-e majd az előfizetőknek. Ezekre a kérdésekre most még korai lenne válaszolni – mondta Vidos.

Amint az ismert, a Matáv november közepétől kezdi meg saját szolgáltatási területén az ADSL-hozzáférések maximális sebességének bővítését. A szolgáltató a leglassabb, 384 kbps-os elérés sebességét 512 kbps-ra, a többi csomag sávszélességét pedig a kétszeresére növeli változatlan szerződési feltételek mellett.

A fejlesztés előnyeit azonban az Invitel-területeken élők nem élvezhetik. Simó György, az Invitel-régiókban is szolgáltató Axelero Internet vezérigazgatója lapunknak elmondta: ennek az az oka, hogy ADSL-szolgáltatások esetén a sávszélességek értékei az alaphálózati szolgáltatást nyújtó távközlési vállalat kezében vannak. Ám – hangsúlyozta – amennyiben az Invitel megemeli a jelenleg elérhető ADSL-csomagok sebességét, úgy ezt az Axelero természetesen továbbadja az ügyfelei felé. Az Axelero egyébként vizsgálja a kábeles internet-hozzáférést kínáló Kábelnet csomagok sávszélesség-bővítésének hatásait és feltételeit is – tette hozzá a vezérigazgató.

Azóta történt

Előzmények