Az Up Klubba százmillió a belépő

Sajtóközleményben értesültünk arról, hogy a „Legdinamikusabban startoló magyar cégek 2006 klubja” (tényleg így írják, bár egyelőre még nem sikerült értelmezünk a nevet …) – röviden Up Klub – 2006-ban jött létre, és a magyar gazdaság élvonalának utánpótlását biztosító vállalatokat, szervezeteket fogja össze. A cégklub tagjai csak azok az új cégek lehetnek, melyek árbevétele alakulásuk évében meghaladják a 100 millió forintot. A belépés önkéntes, kilépés bármikor. A tagsági viszony mindaddig fennáll, míg az érintett cégek pénzügyi mérlegük szerint a 100 millió forint feletti árbevételt az adott pénzügyi évben meghaladják. Ha két egymást követő évben bármely klubtag cég árbevételének nagysága nem éri el ezt a határt, a cégklubban a tagsági jogviszonyuk automatikusan megszűnik. A tagok száma minden évben bővül a magyar gazdasági életbe újonnan belépő, dinamikusan startoló cégek közül a fent említett feltételnek megfelelő, belépni kívánó szervezetekkel. A klub célja, hogy segítse az Európai Unió elvárásaihoz történő felzárkózást és az EU pályázatokon való részvételt.

„Lehet, hogy a teremben itt van közöttünk a holnap Bill Gatese” – köszöntötte a 2006-os induló díjátadáson a jelenlévőket az ismert vállalkozó, Demján Sándor. Akkor a 2004-ben induló, már első évükben 100 millió forintos árbevétel hozó cégek vehették át az elismerést, az ő kezdeményezésükre és tagságukkal alakult meg 2006. március 30-án az Up Klub.

A klub taglétszáma évente 30–50 céggel gyarapodik (feltehetően, hiszen még csak 2007 eleje van), és a cégek piacra lépésének évsorrendjét követve szerveződik. Mivel 2011-re így már 200–250 körüli taglétszámra lehet számítani, az irányíthatóság és hatékonyabb munkavégzés érdekében az újabb évfolyamok belépése nyomán az egyes évfolyamok alklubokat alkotnak majd.

E kezdeményezésről a Nextent Informatika Zrt. tudósítása nyomán értesültünk, mivel 2007-ben 40 cég, köztük a Nextent is átvette a „Legdinamikusabban startoló cégek”-nek járó elismerést. Fehér István ügyvezető igazgató a Nextent képviseletében február 22-én a Parlament Vadásztermében Láng Tibor közgazdásztól vette át a legjobbaknak kijáró klubtagságit.

„A Nextent nem minden előzmény nélkül indult a piacon, hiszen korábban egy húszfős üzletág az MIS Consulting Rt. része volt. Nagy erőfeszítés és kitartó munka van abban, hogy mára a piac ismert és elismert szereplői vagyunk, és több mint 60 főnek biztosítunk munkahelyet. Az első 100 milliós bevételű év elérése nagy feladat, de éppolyan kihívás évről évre a minőség, a hatékonyság és a folyamatos fejlődés jegyében túlszárnyalni ezt az eredményt.” – nyilatkozta Lukács László, a Nextent Zrt vezérigazgatója.

Azóta történt