Az USA-ban nyomul az SAP

A világ legnagyobb üzleti szoftvereket gyártó vállalata, a német SAP AG 1 százalékkal növelte szoftvereladásait Európában a második negyedévben (az árfolyamváltozásokat is figyelembe véve), ugyanakkor az Egyesült államokból származó szoftverbevételei 70 százalékkal bővültek. A cég forgalmának több mint a fele jut az Európa, a Közel-Kelet és Afrika alkotta térségre, mintegy harmadát pedig az amerikai kontinens országai adják – emlékeztetett a Reuters. Az USA-ban immár a piac 37 százaléka az SAP-é – szemben az egy évvel korábbi 34 százalékkal –, a gyarapodásban nagy szerepet játszott, hogy a német cég olyan óriási klienst tudott szerezni, mint a Pepsico. Inc., miközben fő riválisai, az Oracle és a PeopleSoft felvásárlási háborújukkal voltak elfoglalva.

Az adózott eredmény az egy évvel korábbihoz képest 14 százalékkal, 249 millió euróra (részvényenként 80 centre) nőtt; a Bloomberg által megkérdezett elemzők konszenzusa 250 millió euró volt. A teljes árbevétel 8,7 százalékkal, 1,78 milliárd euróra emelkedett, ezen belül a szoftvereladások 15 százalékkal bővültek. Az SAP közleményében megerősítette eddigi előrejelzését, miszerint 2004 egészében 10 százalékkal növeli szoftvereladásait és 1 százalékponttal, 28 százalékra emeli üzemi eredményrátáját. Az azonban, hogy nem javított prognózisán, elég volt ahhoz, hogy árfolyama 3,3 százalékkal is essen a tegnapi nap folyamán, bár ebben nyilván benne volt a tech-szektor általános gyengélkedése is.

(*) Az SAP Hungary Kft. sikeres félévet zárt – közölte a NAPI Gazdasággal Veres Zsolt, a magyar leányvállalat kereskedelmi igazgatója. A hat hónap alatt majdnem teljesítették a tervezett éves 10 százalékos árbevétel-növekedés időarányos részét, ami a nehéz piaci körülmények közepette jónak ítélhető. Az államigazgatási szektorban komoly forgalombővülést értek el az előző év hasonló időszakához képest – mondta a kereskedelmi igazgató. Elégedettek a kiemelt üzleti területként kezelt kkv-szektor eredményeivel is, mivel több mint tíz új ügyfelet szereztek az elmúlt félévben, és az ütemterv szerint halad a társaság új megoldása, a BusinessOne piaci bevezetése is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények