Állítólag túllőtte magát a „szeretett kalóz”

A nyáron az IT café is beszámolt róla, hogy váratlanul és nem teljesen tisztázott körülmények között 35 éves korában elhunyt a világ egyik leghíresebb hackere, Barnaby Jack, aki épp arra készült akkor, hogy a Black Hat konferencián a szívritmus-szabályozók biztonsági hibáiról tartson előadást. A halálesetet vizsgáló eljárás lezárult, és a boncolás múlt héten nyilvánosságra hozott hivatalos dokumentumai szerint Barnaby Jack halálát kábítószer-túadagolás okozta.

A vizsgálat arra jutott, hogy a hacker szervezetében többféle drog is kimutatható volt: heroin, kokain, illetve gyógyszerek hatóanyagai (difenhidramin – Benadryl – és alprazolam – Xanax). Ahogy a híradások beszámoltak róla, barátnője úgy talált rá Barnaby Jackre, hogy otthonában sörös és pezsgős palackok is hevertek körülötte.

Mivel a kutatásaival sok cég ellenszenvét kivívó szakember a biztonsági ipar egyik legismertebb figurája volt – halála idején az IOActive-nál felelt a beágyazott rendszerek biztonságáért –, egészen biztos, hogy a pletykák nem abbamaradnak, hanem tovább erősödnek, amit az is pörgetni fog, hogy a kívülálló számára mindenképp gyanús az, hogy az alkohol mellé állítólag még egy halom különböző kábítószert is fogyasztott.

Azóta történt

Előzmények