Becsapós üzenet fertőzi a számítógépeket a Skype-on keresztül


A Skype felhasználóit egy vírus fenyegetheti, ha a chat funkciót használják – jelentette be tegnap Villu Arak, a Skype észtországi képviselője blogjában.

A cég információi szerint a w32/Ramex.A nevű vírus a Windowst használókat érintheti. A fertőzött gépekről a Skype azonnali üzenetküldő szolgáltatását használva üzenetek indulnak a partnerlistán szereplőkhöz, amelyben arra kérik őket, hogy kattintsanak az üzenetben található linkre – s ha ez megtörténik, akkor (de csak akkor) az a gép is fertőzött lesz. Arak szerint az üzenteknek több változata is létezik, de mindegyik „okosan” van megírva, tehát igen könnyen megtévesztik a felhasználót.

A Skype már figyelmeztette a vírusvédelmi szoftvereket gyártó cégeket a veszélyre, s Arak információi szerint az F-Secure, a Kaspersky Lab és a Symantec már frissítette is adatbázisát: a Skype-felhasználóknak ajánlott tehát vírusvédelmi programjuk esetében – ha nincs automatikus frissítési funkció – letölteni a legújabb változatokat, illetve lefuttatni a víruskereső programot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • eBay

Azóta történt

Előzmények