Beperli a Microsoftot a HoloTouch, mert két szabadalmukat is sérti a HoloLens

A HoloTouch bejelentette, hogy beperlik a Microsoftot, ugyanis állításuk szerint a majdnem három éve bemutatott HoloLens két szabadalmukat is megsérti. Ezért kérik a New York-i Déli Körzeti Bíróságot, hogy folytassa le azt a vizsgálatot, amely a US6377238 és a US7054045 számú szabadalmaikra vonatkozik, melyek lényegében a holografikus megoldások vezérlését és interfészeit definiálják.


[+]

A HoloTouch a szabadalmakat még 2006-ban jegyezte be, azóta a vállalat – saját állítása szerint – többször is felkereste a Microsoftot a lehetséges partnerkapcsolat kialakítása érdekében, de ez sosem járt sikerrel. A Microsoft viszont 2013-ban bejegyezte a saját szabadalmait a HoloLens nevű eszközre, illetve úgy általában a holografikus technológiákra vonatkozóan, ami után a HoloTouch 2015-ben és 2016-ban is megpróbált valamilyen egyezményre jutni a technológiáik licencelése szempontjából.

A próbálkozásaik nem jártak sikerrel, így a HoloTouch szerint már csak jogi úton tudják érvényesíteni az igazukat. A cég ráadásul azt is állítja, hogy a Microsoft szándékosan sértette meg a szabadalmaikat, mivel még a HoloLens bemutatása előtt tudtak azok létezéséről.

Azóta történt