Bizakodó, de alulteljesített a Pannon tulajdonosa

Elmaradt a várakozásoktól a norvég telekommunikációs szolgáltató, a Telenor első negyedéves eredménye. Az alaptevékenységből származó eredmény 1,1 százalékkal nőtt, ennek köszönhetően csökkent a cég részvényeinek jegyzése, a magas profitvárakozások ellenére is – írja a Reuters.

A pozitív jövőképet a külföldi piacokon működő mobilüzletágak eredményességére alapozza a Norvégiában a TeliaSonera nevű társasággal szoros versenyben álló szolgáltató, a belföldi piacon pedig a költségszint csökkentésével kíván hatékonyságjavulást elérni. Az első negyedévre vonatkozó jelentés szerint 5,11 milliárd koronás (818 millió dolláros) EBITDA-t ért el a cég, ami 0,06 milliárd koronával haladja meg az előző év azonos időszakára vonatkozó eredményt, viszont 0,4 milliárd koronával a várakozások alatt marad. A cég összforgalma 15,27 milliárd korona volt az első negyedévben, míg tavaly az első három hónapban 14,24 milliárd koronát könyvelhettek el.

A Telenor mindazonáltal fenntartja az eddigi pozitív prognózisát az idei bevételi és EBITDA kilátásokkal kapcsolatban, tavaly 20,96 milliárd koronára rúgott az éves EBITDA.

Azóta történt

Előzmények