Bocsánatot kért a Google, változások lesznek

Hirdetés

A héten komoly visszhangot kapott a Google térkép szabadszavas keresője, ami különböző, sértő kifejezésekre híres épületeket adott találatként. Ilyen volt a „nigger house”, ez az amerikai Fehér Házra mutatott, vagy éppen a „felcsúti törpe”, ami a Pancho Arénát helyezte a középpontba.


[+]

A keresőóriás a Maps blogon kért elnézést csütörtökön a történtek miatt, illetve ugyanitt jelentette be, hogy változtatnak a szoftver működésén. Hasonlóan a Google keresés működési elvéhez, frissíteni kezdték a térképes keresőszavak értékelési rendszerét. A globális frissítés révén lassacskán eltűnnek majd az a fent idézett anomáliák, a Fehér Ház helyett például már egy kínai éttermet, a Gyömbér Házat (Ginger House) javasolja a térkép.


[+]

A Google Maps az elmúlt hónapban többször is reflektorfénybe került, például akkor, amikor az Android emblematikus robotja került fel a térképre, miközben egy almát vizel le éppen Pakisztán területén. A történtek következményeképp a Google kénytelen volt átmenetileg felfüggeszteni a térképkreátort.


[+]

Nem csak negatív hangvételű eseményekkel kapcsolatban írtunk azonban a Mapsról, április elsejére Pac-Mant költöztette a vállalat az utcákra, az a kezdeményezés óriási sikert aratott, rengetegen játszottak a retró figurákkal saját környékükön.

Előzmények