Boltokban a magyar nyelvű Adobe CS3

A mai naptól elérhető az Adobe CS3 Design Standard szoftvercsomag magyar nyelvű változata – írja a szoftvervállalat hazai disztribútora, a Trans-Europe Kft. által üzemeltetett szoftver.hu oldal. Ebben a csomagban a Photoshop, az Illustrator, az InDesign és az Acrobat Professional lokalizált verziói találhatók meg, melyek önálló termékként, külön is megvásárolhatók.

Nem készül viszont magyarítás a webes alkalmazásokhoz: a Flash Professional, a Dreamweaver, a Contribute és a Fireworks marad angol nyelvű. Ezért az Adobe CS3 Design Premium és az Adobe CS3 Web Premium csomagok csak hibrid, félig magyar, félig angol változatban érhetők el, míg az Adobe CS3 Web Standardnek ilyen változata sem lesz. A pakkok részét képező Photoshop Extended viszont magyar kezelőfelületet kapott, ahogy a Bridge CS3, a Version Cue CS3 és a Device Central CS3 is.

A felhasználók – írja az oldal – nem voltak maradéktalanul megelégedve a CS2 fordításával, amely gyakran bonyolult és félreérthető volt. A lokalizálást végző csapat ezért kiemelten fontos kérdésként kezelte a szótár kijavítását és egységesítését. A kifejezések most már egyeznek a Photoshopban és az Illustratorban, így ugyanaz a művelet ugyanazzal a paranccsal érhető el mindkét programban. Bár a kelet-európai karakterek már a nemzetközi angol (IE) szoftverekben is benne voltak, a magyar InDesign már a Morphologic helyesírási és elválasztó modulját is tartalmazza.

A Trans-Europe Kft. egyben ingyenes előadássorozatot indít, amelynek célja a Creative Suite 3 részletes bemutatása. Az előadásokra a szoftver.hu oldal Rendezvények menüpontjára kattintva lehet regisztrálni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények